Skip to main content

KSC a făcut primul transport special cu un Volvo FH Electric

Compania orădeană KSC Transport a efectuat săptămâna trecută primul transport special din România cu un camion electric Volvo FH. KSC a transportat colecția de sculpturi Giorgio Butini, de la Florența până la Castelul Cantacuzino din Bușteni, unde operele de artă vor fi expuse până la 29 octombrie 2023. Expoziția ”Giorgio Butini.Il mito” este construită în jurul unei sculpturi monumentale din marmură, de peste doi metri înălțime, care înfățișează mitul zborului lui Icar, creată special pentru Castelul Cantacuzino.

Partea de traseu din România a fost realizată de KSC cu ajutorul unui cap tractor Volvo FH Electric, împrumutat pentru testare de Volvo Trucks România. Proiectul a fost intermediat de organizatorul expoziției, Original Media.

În afară de opera de artă principală, care măsoară 2,55 metri înălțime și are o deschidere a aripilor de 390 de centimetri, transportul a mai cuprins alte 26 de sculpturi realizate din marmură albă, bronz, ardezie sau acril, reprezentând în principal zeități.

Datorită greutății relativ mici a încărcăturii (aproximativ 7 tone), camionul electric a avut un consum foarte bun și a putut atinge o autonomie de peste 420 km fără încărcarea bateriilor. ”Mă interesează subiectul electrificării, îmi doresc să avem o companie orientată spre viitor”, ne-a declarat Sebastian Kiss, managing director al KSC Transport.

Compania orădeană oferă servicii de transport național și internațional de marfă, cu ajutorul unei flote proprii de 100 de autotractoare și aproape 200 de semiremorci. De asemenea, o parte importantă din cursele companiei sunt realizate de tracționiști colaboratori.Sursa foto: Volvo Trucks România